À la carte

Att beställa efter matsedeln dvs à la carte innebär att du komponerar din egen trerättersmeny. Det behöver inte vara tre rätter dock utan kan lika gärna vara två rätter eller bara en rätt. På den här sidan hittar du förslag på olika förrätter, varmrätter och desserter.

Förrätter
Avocado-, mango- och räkceviche med lime och chili, toppad med friterad matbanan 110kr
Öjebyröra på hembakt kavring, sikrom, lök samt friterat tunnbröd 110kr
Liten charkuteritallrik med marinerad mozzarella, kronärtskocka och oliver 110kr
Kallskänkens delikatesstallrik med smått och gott 110kr
Vitello tonnato (citron-, persilja- och vitlöksmarinerad kalv med sardell- och tonfisksås) 110kr
Ljummen råraka med parmesan och fänkål, finhackad rödlök, sikrom och dijoncremefraiche 110kr
Kallrökt lax, nykokt färsk sparris, hyvlad parmesan och tryffelhollandaise 110kr
Sotad marinerad färsk tonfiskloin med nudelsallad, ingefära och koriander 110kr
Carpaccio med tryffelolja, ruccula, flagad parmesan och pinjenötter 110kr
Varmrätter
KÖTT
Helstekt fläskfilé med kantarell- och konjakssås och sockerärtor serveras med örtrostad potatis 190kr
Lammrack med creme på jordärtskocka, rostad palsternacka samt potatis- och vårlöksquesadilla 230kr
Ört- och vitlöksmarinerad lammytterfilé med provencalsk rödvinssky och medelhavsgrönsaker, serveras med rotfruktgratäng 240kr
Citron- och timjanstekt kalvrygg med sherrysås och kronärtskockshjärtan serveras med potatistortilla 255kr
Helstekta oxfilémedaljonger med brynta champinjoner, smålök och enrisrökt sidfläsk och rödvinssås, serveras med potatisgratäng 270kr
Kalventrecôte, strimlat rökt sidfläsk, pepparkryddad rödvinssås, rostade grönsaker samt potatisgratäng med färsk rosmarin 250kr
FÅGEL
Lime- och citronmarinerad färsk kyckling på spett med äpple- och korianderyoghurt med rostad sötpotatis och färskpotatis 195kr
Kakao- och chilimarinerat kycklingbröst med balsamicosky, sauterad paprika och sugarsnaps, serveras med ugnsrostad potatis 195kr
Örtstekt kycklingfilé med chilibearnaise serveras med hot cajunkryddad klyftpotatis 195kr
Gremolatastekt majskycklingbröst med semitorkad tryffeltomat, butternutcreme samt rödvinssås serveras med Potatis- och palsternackagratäng 195kr
FISK
Halstrad fjordlax med ört- och citronvitvinssås toppad med handskalade räkor samt kokt potatis 250kr
Ugnsbakad lättrimmad torskrygg och pepparrotsfrästa rödbetor serveras med kokt potatis 260kr
Ångad lax- och skaldjursfärserad rödtungafilé, saffransvitvinsås och juliennegrönsaker serveras med kokt potatis 300kr
Ugnsbakad hälleflundra med jordärtskockscreme, sidfläsk, vitvinssås samt kokt färskpotatis 330kr
VEGETARISKT
Broccolifritters med gurkyoghurt och klyftpotatis 180kr
Vegetarisk cannelloni med vegofärs, basilika och salsa roja 180kr
Parmesanrostad blomkål med duchesse, sparris och smetanacrème 180kr
Gratinerad paprika, fylld med mexicankryddad sojafärs, potatismos och basilikacrème 180kr

Till varmrätterna kan ni välja mellan potatisgratäng, rotfruktsgratäng, potatispaj, risolettepotatis och ris (vildris eller grönsaksris)

Desserter
Hembakad chokladtarte med ganache och likörmarinerad apelsin- och jordgubbssallad med vispgrädde 110kr
Sallad på färska frukter marinerade i Grand Marnier och muscavadosocker samt vaniljyoghurt och riven vit choklad från Callebaut 110kr
Creme brulee med kardemummasmak 110kr
Citrontarte med marinerade bär och lättvispad grädde 110kr
Vår egen tiramisu med amaretto 110kr
Paj på säsongens äpplen samt hallon med riven mandelmassa och hemgjord vaniljcreme 110kr
Mousse på apelsin med Grand Marnier marinerad apelsin toppat med havrecrunch 110kr
Vit chokladpannacotta med limemarinerade hallon och vit chokladcrunch 110kr
Chokladmousse ”Rocky road” (nötter, kolasås, marshmallows) 110kr
Dessertbuffé; tiramisu med amaretto, liten kardemummabrulée, chokladmousse med punchmarinerade bär 130kr

TÄNK PÅ ATT moms tillkommer på alla priser. Betalning sker via banköverföring, swish, kontant eller mot faktura för företag.

Kontakta oss för mer information!