À la carte

Att beställa efter matsedeln dvs à la carte innebär att du komponerar din egen trerättersmeny. Det behöver inte vara tre rätter dock utan kan lika gärna vara två rätter eller bara en rätt. På den här sidan hittar du förslag på olika förrätter, varmrätter och desserter.

Förrätter
Avocado-, mango- och räkceviche med lime och chili, toppad med friterad matbanan 100kr
Öjebyröra på hembakt kavring, sikrom, lök samt friterat tunnbröd 100kr
Liten charkuteritallrik med marinerad mozzarella, kronärtskocka och oliver 100kr
Kallskänkens delikatesstallrik med smått och gott 100kr
Vitello tonnato (citron-, persilja- och vitlöksmarinerad kalv med sardell- och tonfisksås) 100kr
Ljummen råraka med parmesan och fänkål, finhackad rödlök, sikrom och dijoncremefraiche 100kr
Kallrökt lax, nykokt färsk sparris, hyvlad parmesan och tryffelhollandaise 100kr
Sotad marinerad färsk tonfiskloin med nudelsallad, ingefära och koriander 100kr
Carpaccio med tryffelolja, ruccula, flagad parmesan och pinjenötter 100kr
Varmrätter
KÖTT
Helstekt fläskfilé med kantarell- och konjakssås och sockerärtor serveras med örtrostad potatis 185 kr
Lammrack med creme på jordärtskocka, rostad palsternacka samt potatis- och vårlöksquesadilla 215 kr
Ört- och vitlöksmarinerad lammytterfilé med provencalsk rödvinssky och medelhavsgrönsaker, serveras med rotfruktgratäng 230 kr
Citron- och timjanstekt kalvrygg med sherrysås och kronärtskockshjärtan serveras med potatistortilla 242 kr
Helstekta oxfilémedaljonger med brynta champinjoner, smålök och enrisrökt sidfläsk och rödvinssås, serveras med potatisgratäng 245 kr
Rosastekt renkalv med lingon- och portersky och frästa svartrötter, serveras med potatispuré smaksatt med timjan och västerbottenost 270 kr
FÅGEL
Lime- och citronmarinerad färsk kyckling på spett med äpple- och korianderyoghurt med rostad sötpotatis och färskpotatis 160 kr
Kakao- och chilimarinerat kycklingbröst med balsamicosky, sauterad paprika och sugarsnaps, serveras med ugnsrostad potatis 165 kr
Örtstekt kycklingfilé med chilibearnaise serveras med hot cajunkryddad klyftpotatis 165 kr
Gremolatastekt majskycklingbröst med semitorkad tryffeltomat, butternutcreme samt rödvinssås serveras med Potatis- och palsternackagratäng 175 kr
FISK
Halstrad fjordlax med ört- och citronvitvinssås toppad med handskalade räkor samt kokt potatis 220 kr
Ugnsbakad lättrimmad torskrygg och pepparrotsfrästa rödbetor serveras med kokt potatis 260 kr
Ångad lax- och skaldjursfärserad rödtungafilé, saffransvitvinsås och juliennegrönsaker serveras med kokt potatis 280 kr
Ugnsbakad hälleflundra med jordärtskockscreme, sidfläsk, vitvinssås samt kokt färskpotatis 330 kr

Till varmrätten kan ni välja mellan potatisgratäng, rotfruktsgratäng, potatispaj, risolettepotatis och ris (vildris eller grönsaksris)

Desserter
Hembakad chokladtarte med ganache och likörmarinerad apelsin- och jordgubbssallad med vispgrädde 80kr
Sallad på färska frukter marinerade i Grand Marnier och muscavadosocker samt vaniljyoghurt och riven vit choklad från Callebaut 80kr
Creme brulee med kardemummasmak 80kr
Citrontarte med marinerade bär och lättvispad grädde 80kr
Vår egen tiramisu med amaretto 80kr
Paj på säsongens äpplen samt hallon med riven mandelmassa och hemgjord vaniljcreme 80kr
Mousse på apelsin med Grand Marnier marinerad apelsin toppat med havrecrunch 80kr
Vit chokladpannacotta med limemarinerade hallon och vit chokladcrunch 80kr
Chokladmousse ”Rocky road” (nötter, kolasås, marshmallows) 80kr
Dessertbuffé; tiramisu med amaretto, liten kardemummabrulée, chokladmousse med punchmarinerade bär 115kr

TÄNK PÅ ATT moms tillkommer på alla priser. Betalning sker via banköverföring, swish, kontant eller mot faktura för företag.

Kontakta oss för mer information!